make up

Makeup, olika tips för dig som gillar smink!

  • By Admin: Isabella Nelson
  • Comment: 0

När du ska ut och äta middag hos oss är det viktigt att du är snygg och fräsch.

Man kan aldrig strunta i sin hudvård och bara lägga på smink. Nej, man måste verkligen vara noga med rengöring och återfuktning för att även make-upen ska se någorlunda bra ut. Utan en god hudvårdsrutin så finns det risk att sminket ser kakigt och fult ut.

Smink behöver absolut inte vara dyrt, alla har olika typer av hud och alla vill ha olika typer av resultat. Det finns en hel del budgetvarianter som är riktigt bra. Om du är intresserad av budgetvarianter så kan du lyssna på Frida Fahrman och Emma Unckels podcast som heter ”The beauty routine”. Där rekommenderas mycket bra och prisvärda produkter. Allt från de mascaror med mest volym till riktigt fina ögonskuggor.

För att smink ska sitta rikritgt bra på huden krävs att man använder en primer, efter man har använt sin primer kan man övergå till en ögonkräm innan du applicerar din concealer. Sedan är det dags för att övergå till en foundation. Om du följer de stegen så kommer du att ha en riktigt fin bas. Foundation appliceras bäst med en beauty blender, den fördelar din foundation på ett fint och bra sätt. När du har din bas klar kan du antingen pudra med ett färgat puder eller med ett transparent. 

Någonting många gör är att istället för mascara göra en fransförlängning, eller enbart färga sina fransar. Då sparar man mycket tid på morgonen och ser alltid pigg och fräsch ut. Glöm inte att också färga ögonbrynen om dina är ljusa, det ger också en pigg och nysminkad look. Om ditt mål är att få en pigg look kan du också alltid applicera vit kajal under ögat.
Om du använder mascara är ett annat tips att pudra på ögonfransarna för att på så sätt få mer volym i fransarna

Smink har som all annan hudvård och hårvård ett bäst föredatum. Det brukar sägas att smink håller i upp till ett år, lita på det och släng sminket efter ett år. Annars kan du få infektioner, oren hy eller bara mängder av finnar.
Du kan verkligen förändra ditt ansikte med smink, vilket är så himla häftigt. Contouring har blivit jättestort på senaste tiden och innebär att man ger ansiktet nya konturer, eller förstärker de konturer som redan finns. På youtube finns det mängder av videor som visar hur man går tillväga på bästa sättet.