Kan du ge bort en parfym du inte vill ha?

  • By Admin: Isabella Nelson
  • Comment: 0

Det är ganska vanligt att stå med en parfym som du av olika anledningar inte vill använda. Kanske kom svärmor med en present som du inte ens kan byta. Då känns det jobbigt att inte kunna använda den. En dyr parfym kan ju glädja någon annan som tycker om doften. Men är det okej att ge bort en parfym som du inte vill ha?

Parfym som har använts

Om det handlar om en flaska med parfym som du har använt några gånger kan du ju inte presentera den som en present. Det skulle verka lite märkligt när parfymen inte längre är sin box och det syns att den har använts.

Men en parfym som du har använt och inte vill ha kan ges bort spontant till en vän som gillar den. Kanske får du anledning att låta din väninna testa när ni är hemma hos dig. Om hon säger att det är en god doft kan du genast erbjuda henne parfymen. Då blir hon ju bara glad och det hela känns naturligt och trevligt.

En oöppnad förpackning

När du har en parfym i en oöppnad förpackning och inte kan lämna tillbaka den till butik kan du sälja eller ge bort den. Det går till exempel att sälja på forum online. Du får acceptera ett lägre pris men det kan ju ändå kännas bättre att få ut pengar för parfymen som du inte vill ha.

En oöppnad parfymförpackning kan också ges bort som present. Men här kommer samma dilemma som du har just nu att kvarstå. Personen som får parfymen kan inte heller byta den. Då kanske flaskan kommer att vandra vidare. För att undvika detta kan du höra dig för bland dina vänner vem som tycker om doften. Då blir det en bra matchning och parfymen kommer att användas till sista droppen.