Går det att göra egna fototapeter?

  • By Admin: Isabella Nelson
  • Comment: 0

Ja, det går att göra egna fototapeter. Det finns tjänster som låter dig ladda upp en egen bild som sedan blir till tapet. Frågan är dock om du vill göra detta. Bara för att en bild ser bra ut på din smartphone betyder det inte att den kommer att bli fin som väggtapet. Innan du skickar iväg bilden på hunden för väggen i vardagsrummet bör du betänka hur det här kommer att se ut.

Fototapeter är noga utvalda

När du besöker en butik med fototapeter kommer du att få förslag som är noga utvalda. Vid första anblick kan det se ut som helt vanliga bilder. Du ser en bild på en skog eller kanske ett foto från en känd stad.

Men det är inte så enkelt att man har slängt in diverse bilder som erbjuds som fototapet. Det ligger stor tanke bakom de motiv som väljs ut som möjliga fototapeter. Det här är bilder som gör sig bra i stort format och som känns rätt i rummet.

Hur kommer din bild att se ut i stort format?

När du först tänker dig att ha en enorm bild på ditt barn eller husdjur på vardagsrumsväggen verkar det helt fantastiskt. Det kan bero på att själva bilden är jättefin. Men du har kanske inte tänkt på att det finns fler detaljer på bilden.

Det finns till exempel en bit av en träsko längst ner till höger. Och så ser man en arm alldeles bakom det rara barnet. Det här kommer kanske inte att se så bra ut på en vägg. Särskilt då de extra detaljerna på bilden är tydliga och lika klara som huvudpersonen.

Det är tryggt att välja färdiga fototapeter som är utan överraskningar. Om du ändå vill trycka upp din egen bild bör du få lite hjälp med redigering av den för att få ett snyggt resultat.